Skip to Main Content
Cup Concept

Nieuws
Hergebruik is ons thema - Hergebruik is het thema van onze tijd

Biathlon Oberhof

Herbruikbare bekers van Cup Concept op de BMW IBU Weltcup-Biathlon in Oberhof
Duidelijk minder afval na afloop van het evenement

Dankzij ons professioneel uitgewerkt concept kan de vervanging van wegwerpbekers door herbruikbare bekers eenvoudig én rendabel zijn. Op de BMW IBU Weltcup-Biathlon in Oberhof werden onze bekers en onze service gebruikt. De reacties: alom tevreden klanten, gelukkige fans en minder afval.

Zo getuigen de organisatoren:
“Vanaf 2019 wordt op de Weltcup nog meer dan vroeger ingezet op duurzaamheid en milieubescherming. Op het hele terrein van de Weltcup wordt een systeem met herbruikbare bekers ingevoerd. In het huttendorp, de bezoekerstent en ook in de feesttent op het stadsplein en bij de evenementen die daar plaatsvinden: overal zullen deze herbruikbare bekers van 0,2 en 0,5 liter worden gebruikt. Bovendien zijn deze bekers nog een leuk collector's item ook. Daarop staan afbeeldingen van de Duitse biatlon-atleten Denise Herrmann, Erik Lesser, Arnd Peiffer, Benedikt Doll en Philipp Horn."
Bron: www.weltcup-oberhof.de

“De invoering van de herbruikbare bekers was in verschillende opzichten een voltreffer. Een maatregel die we dus willen behouden." Hoofd van de organisatie Silvio Eschrich; www.insuedthueringen.de

“Het populairste fanartikel? Zonder twijfel de herbruikbare bekers waarop de atleten waren afgebeeld."
www.facebook.com/weltcupoberhof/photos/-wir-sagen-danke-und-auf-wiedersehen-vier-tolle-weltcup-tage-liegen-hinter-uns-w/2180531958927257/

Mehrwegbecher für eine saubere die Umwelt

Wegwerpproducten van plastic bestrijden
'Top litter items' verbieden

De Europese Commissie heeft een wetsvoorstel met zeven maatregelen voorgelegd die voor minder afval moeten zorgen op de Europese stranden. Daarmee moet vooral de plasticsoep verminderd worden, die het vaakst op Europese stranden wordt teruggevonden, de 'Top litter items'. Dat zijn hoofdzakelijk wegwerpproducten zoals plastic serviesgoed, sigarettenpeuken of ballonstaafjes.

Met het voorstel van de commissie wordt gevonden afval nu voor het eerst als aanleiding gebruikt om concrete maatregelen tegen plastic in het milieu voor te stellen op Europese schaal. Enerzijds worden verbodsbepalingen voorgesteld, zoals rietjes en roerstaafjes van plastic. Anderzijds zet de commissie in op een sterker bewustzijn van de ... verder lezen

Mehrweginnovationspreis der Deutschen Umwelthilfe für den Mehrwegbecher Arena Cup.

Innovatieprijs voor hergebruik
Onderscheiding voor de ontwikkeling van de Arena Cup®, een herbruikbare beker met geoptimaliseerd beveiligingssysteem

DeDuitse milieuorganisatie Deutsche Umwelthilfe e.V. (DUH) en deStichting Initiative Mehrweg (SIM) onderscheiden met de innovatieprijs voor hergebruik jaarlijks toonaangevende verdere ontwikkelingen op het gebied van herbruikbare verpakkingen.

Cup Concept Mehrwegsysteme GmbH behoort tot de prijswinnaars en ontvangt voor de ontwikkeling van de herbruikbare beker met geoptimaliseerd beveiligingssysteem Arena Cup®de innovatieprijs voor hergebruik.

De herbruikbare beker Arena Cup®, die reeds in veel voetbalstadions van de Duitse Bundesliga met succes wordt gebruikt, werd ontwikkeld voor de speciale vereisten van grote sportevenementen. Naast de grote afgeronde randen bezit hij op grond van zijn constructie de eigenschap om tijdens de vliegfase zich bliksemsnel te legen. Op deze manier is een mogelijk risico op verwonding door bekers die in het vuur van de wedstrijd worden gegooid, tot een minimum beperkt.

www.duh.de/presse/pressemitteilungen/pressemitteilung/mehrweg-Innovationspreis

Cup Concept Belgium BV
Herbruikbare bekersystemen
Stijn De Meulemeester
Konijnenboslaan 21 · 8470 Gistel

Tel.: +3259 420047
info @ cupconcept.be