Skip to Main Content
Cup Concept

Nieuws
Hergebruik is ons thema - Hergebruik is het thema van onze tijd

Fußballtribüne verschmutzt mit Einwegbechern und saubere Tribüne mit Mehrwegbechersystem

Studie van de Duitse milieuorganisatie Deutsche Umwelthilfe 1:0 voor hergebruik
Herbruikbare bekers zijn fundamenteel beter voor het milieu dan wegwerpbekers van biologisch afbreekbaar PLA

In enkele Duitse voetbalstadions hopen zich na het laatste fluitsignaal bergen weggegooide plastic bekers op. In de eerste en tweede Bundesliga in Duitsland worden jaarlijks zo'n 12 miljoen wegwerpbekers gebruikt. Steeds vaker worden daarbij biologisch afbreekbare wegwerpbekers van polymelkzuur (PLA) ingezet, als een zogenaamd milieuvriendelijk alternatief voor de navulbare herbruikbare bekers.

Feitelijk vertonen wegwerpbekers van PLA of andere kunststoffen geen ecologische voordelen in vergelijking met herbruikbare bekers. Reeds na 5 navullingen loont zich het gebruik van herbruikbare bekers in vergelijking met plastic wegwerpbekers plastic.

Herbruikbare bekers maken een efficiënt gebruik van grondstoffen. Ze worden vaak opnieuw gevuld en ze sparen op die manier waardevolle grondstoffen. Wegwerpbekers van PLA of andere kunststoffen verslinden daarentegen grondstoffen, omdat ze maar één keer worden gebruikt.

Herbruikbare bekers zijn goed voor het klimaat. Herbruikbare bekers stoten gedurende hun hele levenscyclus duidelijk minder CO2 uit dan wegwerpbekers. Dit geldt ook voor de vergelijking met wegwerpbekers van PLA, waarvan de CO2-voetafdruk zwaar wordt belast door de agrarische productie van PLA.

Herbruikbare bekers vermijden afval. Ze voorkomen door hun veelvuldige hergebruik dat onnodig afval ontstaat. Wegwerpbekers vormen reeds na hun eerste gebruik afval. Ze worden in de regel niet gescheiden verzameld en gerecycled, maar verbrand. Dit geldt ook voor PLA-bekers, die normaal niet worden gecomposteerd, hoewel dat in theorie wel mogelijk is.

www.duh.de/becher/

Herbruikbare bekers van Cup Concept op de BMW IBU Weltcup-Biathlon in Oberhof
Duidelijk minder afval na afloop van het evenement

Dankzij ons professioneel uitgewerkt concept kan de vervanging van wegwerpbekers door herbruikbare bekers eenvoudig én rendabel zijn. Op de BMW IBU Weltcup-Biathlon in Oberhof werden onze bekers en onze service gebruikt. De reacties: alom tevreden klanten, gelukkige fans en minder afval.

Zo getuigen de organisatoren:
“Vanaf 2019 wordt op de Weltcup nog meer dan vroeger ingezet op duurzaamheid en milieubescherming. Op het hele terrein van de Weltcup wordt een systeem met herbruikbare bekers ingevoerd. In het huttendorp, de bezoekerstent en ook in de feesttent op het stadsplein en bij de evenementen die daar plaatsvinden: overal zullen deze herbruikbare bekers van 0,2 en 0,5 liter worden gebruikt. Bovendien zijn deze bekers nog een leuk collector's item ook. Daarop staan afbeeldingen van de Duitse biatlon-atleten Denise Herrmann, Erik Lesser, Arnd Peiffer, Benedikt Doll en Philipp Horn."
Bron: www.weltcup-oberhof.de

“De invoering van de herbruikbare bekers was in verschillende opzichten een voltreffer. Een maatregel die we dus willen behouden." Hoofd van de organisatie Silvio Eschrich; www.insuedthueringen.de

“Het populairste fanartikel? Zonder twijfel de herbruikbare bekers waarop de atleten waren afgebeeld."
www.facebook.com/weltcupoberhof/photos/-wir-sagen-danke-und-auf-wiedersehen-vier-tolle-weltcup-tage-liegen-hinter-uns-w/2180531958927257/

Mehrwegbecher für eine saubere die Umwelt

Wegwerpproducten van plastic bestrijden
'Top litter items' verbieden

De Europese Commissie heeft een wetsvoorstel met zeven maatregelen voorgelegd die voor minder afval moeten zorgen op de Europese stranden. Daarmee moet vooral de plasticsoep verminderd worden, die het vaakst op Europese stranden wordt teruggevonden, de 'Top litter items'. Dat zijn hoofdzakelijk wegwerpproducten zoals plastic serviesgoed, sigarettenpeuken of ballonstaafjes.

Met het voorstel van de commissie wordt gevonden afval nu voor het eerst als aanleiding gebruikt om concrete maatregelen tegen plastic in het milieu voor te stellen op Europese schaal. Enerzijds worden verbodsbepalingen voorgesteld, zoals rietjes en roerstaafjes van plastic. Anderzijds zet de commissie in op een sterker bewustzijn van de ... verder lezen

Mehrweginnovationspreis der Deutschen Umwelthilfe für den Mehrwegbecher Arena Cup.

Innovatieprijs voor hergebruik
Onderscheiding voor de ontwikkeling van de Arena Cup®, een herbruikbare beker met geoptimaliseerd beveiligingssysteem

DeDuitse milieuorganisatie Deutsche Umwelthilfe e.V. (DUH) en deStichting Initiative Mehrweg (SIM) onderscheiden met de innovatieprijs voor hergebruik jaarlijks toonaangevende verdere ontwikkelingen op het gebied van herbruikbare verpakkingen.

Cup Concept Mehrwegsysteme GmbH behoort tot de prijswinnaars en ontvangt voor de ontwikkeling van de herbruikbare beker met geoptimaliseerd beveiligingssysteem Arena Cup®de innovatieprijs voor hergebruik.

De herbruikbare beker Arena Cup®, die reeds in veel voetbalstadions van de Duitse Bundesliga met succes wordt gebruikt, werd ontwikkeld voor de speciale vereisten van grote sportevenementen. Naast de grote afgeronde randen bezit hij op grond van zijn constructie de eigenschap om tijdens de vliegfase zich bliksemsnel te legen. Op deze manier is een mogelijk risico op verwonding door bekers die in het vuur van de wedstrijd worden gegooid, tot een minimum beperkt.

www.duh.de/presse/pressemitteilungen/pressemitteilung/mehrweg-Innovationspreis

Mehrwegbecher im Spülvorgang

Spoeltechnologie op het hoogste niveau
M-iQ van Meiko - consequent ecologisch

Het gebruik van het machinetype M-iQ van Meiko zorgt voor nog meer positieve impulsen bij de ecologische evaluatie van het systeem voor herbruikbare bekers van Cup Concept.

M-iQ met nog meer innovaties.

De M-iQ toont in alle aspecten de beste spoelprestaties met tegelijk zeer lage verbruikswaarden. Naast een hele reeks intelligente concepten en besturingsmechanismen is dat vooral het zogenaamde M-iQ-effect, de combinatie van de M-iQ-filter en het M-iQ Air-concept.

Concreet betekent dit

  • minimaal waterverbruik
  • meer dan 30% minder energieverbruik
  • meer dan 30% minder verbruik van reinigingsmiddel
  • laagste uitstoot van afvoerlucht en afvoertemperaturen

PERFECT is niet genoeg!

Dit motto van MEIKO onderschrijft ook Cup Concept. Zo hebben wij al onze M-iQ-spoelmachines laten uitrusten met een andere belangrijke functie: dankzij een speciale procedure wordt in de droogfase een groot deel van de druppels gescheiden van het spoelgoed, zodat de op te drogen hoeveelheid water aan de beker duidelijk kan worden verminderd. Cup Concept kan met het gebruik van de M-iQ-spoeltechnolgie het gebruik van glansspoelmiddel duidelijk verminderen! Wij kijken ernaar uit om met de MEIKO-spoeltechnologie een beslissende bijdrage voor het milieu te leveren. Het systeem voor herbruikbare bekers van Cup Concept is verreweg het meest milieuvriendelijke in zijn soort op de markt, wij spannen ons evenwel voortdurend in om onze eigen normen te overtreffen.

www.meiko.de

Holi Festival Farben für Mehrwegbecher geeignet

Holi Festivals
Herbruikbare bekers en de juiste kleur!

Op 'Holi Festivals' is kleurrijk 'Holi poeder' nodig. Moet het evenement bovendien ook duurzaam zijn, dan zijn milieuvriendelijke herbruikbare bekers een must.

Wij kunnen de 'microconfetti' van 'Mach Dich Bunt' aanbevelen, die zonder enige resten kunnen worden verwijderd van onze herbruikbare bekers. Er is dus geen reden meer om gebruik te blijven maken van wegwerpbekers die slecht zijn voor het milieu.

www.machdichbunt.de

Cup Concept Mehrwegsysteme GmbH
Zentrale Freiburg i. Br.
Mag. (FH) Dr. Gerhard Bertsch
Elzstraße 3 . 79350 Sexau
+49 7641 9 54 29-0

marketing @ cupconcept.com

Contactgegevens beeldmateriaal

Christina Keller . Marketing
+49 7641 9 54 29-26

marketing @ cupconcept.com